BESPAARTIPS


Mede door de stijgende brandstofprijzen wordt autorijden steeds duurder. Bij Checkstar zit advies over kosten besparen bij de service inbegrepen. De medewerkers van onze garages zijn graag bereid om u ondersteuning te bieden bij het besparen op uw autokosten.
 

Besparen op afschrijvingskosten

Door het aankopen van een occasion kan u een flinke besparing op de aanschafkosten en afschrijvingskosten van uw auto realiseren. Hoewel een ouder automodel vaak meer onderhoudskosten met zich meebrengt, worden deze kosten ruimschoots gecompenseerd door het voordeel dat u haalt uit de lagere aanschafprijs.
Indien u een occasion aanschaft, doet u er verstandig aan het onderhoudsboekje goed door te lezen om te controleren of de auto goed onderhouden is. Als u een occasion bij een van de Checkstar garages koopt, weet u zeker dat u een uitstekend onderhouden auto in uw bezit krijgt. Alle auto’s worden, voordat ze de deur uitgaan, uitvoerig geïnspecteerd en waar nodig van onderhoud voorzien. Wanneer u uw auto tijdig en regelmatig laat onderhouden, zult u besparen op de autokosten. Doorrijden met schade kan de schade verergeren en hogere reparatiekosten tot gevolg hebben.


Bandenspanning controleren

Het besparen op brandstofverbruik begint bij uw banden. Bij een te lage bandenspanning is het brandstofverbruik van uw auto aanzienlijk hoger. Laat daarom uw bandenspanning regelmatig controleren. Hiernaast adviseren wij u een auto te kiezen die past bij uw rijgedrag. Op deze manier maakt u geen onnodige extra brandstofkosten. Ook willen wij benadrukken dat u op een koude motor beter niet vol gas kunt wegrijden. Dit kan na verloop van tijd ernstige schade aan diverse auto onderdelen tot gevolg hebben.


Zuinige auto kopen

Checkstar is gespecialiseerd in de Italiaanse automerken Fiat, Alfa Romeo en Lancia. Bij deze merken heeft u de keuze uit diverse zuinige modellen. Uw Checkstar garage kan u daarom uitstekend van advies voorzien over zuinig autorijden.Tevens bieden de meeste garages uitstekende occasions aan, vaak ook van niet-Italiaanse merken.

Checkstar Netwerk
Garages

Distributeur