Nieuws en Pers

24-12-2015 - Gebruik uw airco in de winter


Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco ook in de winter erg handig kan zijn.

Om uw ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de blower. Dit komt doordat de lucht uit de airco veel droger is dan de lucht uit de blower. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Dit houdt niet in dat u in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemingsfunctie van de auto, als dit niet het geval is, moet de airco handmatig worden aangezet.

Het blijven gebruiken van uw airco in de winter komt de levensduur van de airconditioning ten goede. Dit voorkomt tevens lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Ook bent u bij een lekkende airco genoodzaakt een kostbare reparatie te laten uitvoeren. Zorg er daarom voor dat, ook als het kwik gaat dalen, uw airco regelmatig wordt gebruikt.

Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden. Uw Checkstar garage kan uw airco van onderhoud voorzien, waardoor u gedurende het hele jaar van een goed werkende airco kunt profiteren!

Checkstar Netwerk
Garages

Distributeur