Nieuws en Pers

02-02-2015 - Een goede verzorging van uw motor begint bij de motorolie
Moderne auto’s zijn uitgerust met motoren die u enkele honderdduizenden kilometers kunnen vervoeren. Echter, de betrouwbaarheid van uw motor hangt mede af van de zorg en onderhoud die eraan wordt besteed. Een goede verzorging van uw motor begint bij goede motorolie en het tijdig verversen van deze olie.

De voornaamste functie van motorolie is het smeren van interne onderdelen. De olie fungeert als een beschermend laagje dat voorkomt dat metalen onderdelen met elkaar in aanraking komen en daardoor gaan slijten. Motorolie draagt hiernaast bij aan de koeling van de motor. De olie koelt zo’n 40% van de hitte die door de motor wordt gegenereerd. Om die reden is het belangrijk dat uw auto over motorolie beschikt die onder zeer hoge temperaturen kan blijven functioneren.

Ook heeft de motorolie een reinigende functie. Goede motorolie is in staat om vervuiling van het motorblok tegen te gaan. Na de verbrandingscyclus laten motoren vuil achter op verschillende componenten. De motorolie kan deze aanslag oplossen en transporteren naar het oliefilter, waar het vuil weer wordt gescheiden van de olie. Hiernaast kan de olie ervoor zorgen dat vocht binnen de motor geëlimineerd wordt. Op deze manier kan uw motorolie voorkomen dat er delen van de motor gaan roesten.

Hoe vaak de motorolie vervangen moet worden staat in uw instructieboekje. Als u veel korte ritjes met uw auto maakt, is dit het meest schadelijk voor uw motor. Hierdoor is een hogere kwaliteit olie nodig en is het vaker nodig om deze olie te verversen.

Is uw auto toe aan een kleine of grote beurt? Bij uw Checkstar garage is uw auto in goede handen. Deze kan u adviseren over het gebruik van de juiste motorolie. Ook voor kleinverpakkingen voor het eventueel zelf bijvullen van de olie bent u bij uw Checkstar garage aan het juiste adres.

De meeste Checkstar garages werken met Eni smeermiddelen. Eni (voorheen Agip) is een vooraanstaande producent van smeermiddelen en levert hoogwaardige producten voor elk type auto. Vind op het kaartje rechtsboven de dichtstbijzijnde Checkstar garage.

 

Checkstar Netwerk
Garages

Distributeur